chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

Amerikanska krigsfartyg Surround Bestridda kinesiska vatten, förberedd för kriget: "WWIII At Stake"

Publicerad 2016-07-17 22:51:20 i Allmänt,

 

Territoriella tvister är en känslig sak ... och potentiellt dödliga samt

Det är därför USA backar upp sina positioner med ett ständigt ökande förekomsten av örlogsfartyg i Sydkinesiska havet.

Kina är mycket känsligt om dessa områden, och ovillig att ge upp vad de uppfattar som sina vatten, även som en FN-domstol bara förnekas sina fordringar och stärkt amerikanska hand.

I själva verket är hela situationen brännbart och mycket farlig.

I en kongressförhör på onsdag, före detta chef för National Intelligence och pensionerad Navy amiralen Dennis Blair berättade panelen att Förenta staterna bör vara beredda att använda militärt våld för att motsätta sig kinesiska aggression i Sydkinesiska havet.

"Jag tror att vi måste ha vissa specifika linjer och sedan uppmuntra Kina att kompromissa om några av sina mål," Blair, som ledde den amerikanska Pacific Command medan i marinen, sade vid förhandlingen.

Amiralen rekommendation kom dagen efter en FN-domstol ogiltig Kinas anspråk territoriella rättigheter till nästan alla vatten i Sydkinesiska havet.

USA, med hänvisning till den territoriella tvisten och säkerhetspolitiska frågor av sina allierade i regionen, har i månader varit att skicka krigsfartyg i Sydkinesiska havet som en kontroll mot kinesisk fientlighet.

Peking, mycket medveten om den militära uppbyggnaden av dess kust, har offentligt varnat USA är det mer än redo att försvara sig mot provokationer. "Kina hoppas tvister kan lösas genom samtal ... men det måste vara beredd på någon militär konfrontation."

Det verkar som om situationen är medvetet underblåst i konflikt, och att spänningarna är programmerade för att nå en kokande över punkt. Om detta är sant, det finns ingen uppgift om var point of no return skulle vara.

USA har ursäkten att skydda dess allierade, och tidigare territorium, Filippinerna, och har således en förevändning för att spela polis i regionen.

Men i sin tur, är det bara en tunt beslöjad knep för att förstärka det militära trycket och låt uppsvälld tal och hotfulla vapenskrammel episoder ange tonen för "diplomati" med den röda draken.

Nu finns det inte bara en upptrappning, men en bekräftelse på båda sidor av Stilla havet att saker och ting är på väg mot krig - och det är öppet diskuteras i dessa skarpa termer

:"Om vår säkerhet hotas, naturligtvis har vi rätt att avgränsa en zon," Vice utrikesminister Liu Zhenmin sade onsdag vid ett informationsmöte i Peking. "Vi hoppas att andra länder inte tar tillfället i akt att hota Kina och arbeta med Kina för att skydda fred och stabilitet i Sydkinesiska havet, och inte låta det bli ursprunget för ett krig."

Och krig, det verkar, blir alltmer sannolikt för varje dag - med andra länder i Sydostasien börjar ta ställning.

[...]

Så, med USA kräver kompromisser från en Kina som vägrar att böja sig - och tvinga lokala befogenheter att välja sida i processen - det verkar scenen ställs in för en potentiell militär konflikt i Sydkinesiska havet som kan uppsluka hela regionen .

Är vi verkligen att förvänta sig en hotande världskrig från Kina, som har spelat de delar av skurk, bundsförvant, handelspartner och rival alla på samma gång?

Ingen kan säga, men det finns gott om oro för att krig verkligen kunde hända. Även miljardären George Soros varnade för att potentiell fara för WWIII bryta ut med Kina var "inte en överdrift":

Den amerikanska regeringen har lite att vinna och mycket att förlora genom att behandla relationen med Kina som en nollsummespel. Med andra ord har det lilla förhandlingsstyrka. Det kan naturligtvis hindra Kinas framsteg, men det skulle vara mycket farligt. President Xi Jinping har tagit personligt ansvar för ekonomin och nationell säkerhet. Om hans marknadsorienterade reformer misslyckas, kan han utveckla vissa externa konflikter att hålla landet enat och bibehålla sig vid makten. Detta kan leda Kina att anpassa sig med Ryssland inte bara ekonomiskt utan också politiskt och militärt. I så fall bör den externa konflikten trappas upp till en militär konfrontation med en allierad till USA som Japan, är det ingen överdrift att säga att vi skulle vara på tröskeln till ett tredje världskrig.

Och ändå, president Obama och många andra amerikanska tjänstemän har medvetet underblåser spänningarna och lägga bränsle på elden med provokation i de omtvistade vattnen.

Som Michael Snyder skrev flera månader sedan:

Barack Obama skickade ett fjärrstyrd robotjagaren i omtvistade vattnen i Sydkinesiska havet för att se om den kinesiska skulle börja skjuta på det. Ja, det är vad han faktiskt gjorde. Lyckligtvis för oss, den kinesiska backat och inte fullfölja sina hot att vidta militära åtgärder. Istället kinesiska har valt att svara med mycket arga ord. Kinas ambassadör till USA, Cui Tiankai, säger att det Obama gjorde var "en mycket allvarlig provokation, politiskt och militärt." Och som ni kommer att se nedan, förklarade ett statligt drivna tidningen att Kina "är inte rädd för att bekämpa en krig med USA i regionen ". Så varför i hela världen skulle Obama provocera kinesiska så här? Ja, det kinesiska anspråk i Sydkinesiska havet är tveksamt. Men det finns andra sätt att lösa saker som detta.

De flesta amerikaner antar att ett faktiskt skytte krig mellan USA och Kina är inte ens inom ramen för möjligheten, men många av våra ledare ser saker mycket annorlunda. Till exempel, bara kolla vad CIA biträdande direktör Michael Morell tänker ...

Den nuvarande poserande i området har lett till ökade spänningen mellan världens mest framstående militärmakter, och i maj Tidigare CIA biträdande direktör Michael Morell berättade CNN att konfrontation indikerar att det är "absolut" en risk för att USA och Kina kommer att krig någon gång i framtiden.

För inte så länge sedan, den amerikanska visade också ballistiska missiler - beväpnade med kärnstridsspetsar - över Kaliforniens kust i ett uppenbart demonstration mot Kina när det gäller beredskap och allvaret i deras konflikt.

Även om det inte är på framsidan brännare just nu bland annat sensationella rubriker, hålla ett öga på det faktum att ett tredje världskrig är långsamt bryggs på sparlåga. En dag kan det antända till ett fullskaligt mardröm. Håll vaksam. Hopp för fred, förbereda sig för krig.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela