chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

EN "OÖVERTRÄFFAD" WILDFIRE TRÄFFAR KALIFORNIEN PÅ SAMMA GÅNG "OÖVERTRÄFFAD VÄRME SLÅR ÖSTKUSTEN

Publicerad 2016-07-27 06:44:53 i Allmänt,

 

Det börjar se mer än bara lite "apokalyptiska" ute.

Om du följer mitt arbete noga, du redan vet att vädermönster i USA har gått helt galen och att förra året var det värsta året för skogsbränder i hela USA: s historia.

Tja, har denna vecka saker blivit ännu värre. En " värme dome " har fört tredubbla siffran temperaturerna till stora delar av landet, och en "aldrig tidigare skådad" löpeld rippning genom bergen norr om Los Angeles " som ett godståg ". Den så kallade Sand brand startade på fredag, och sedan dess har det brunnit 10.000 tunnland om dagen. Ett tunnland är ungefär lika stor som en fotbollsplan, så innebär det att elden har brunnit motsvarande 10.000 fotbollsplaner varje dag, och det är bara "10 procent innehöll" på denna punkt.

Enligt den senaste starkare än 51 kvadrat miles har bränts av denna glupska eld, och på söndag rök från branden kunde ses 270 miles away i Las Vegas. Nästan 3000 brandmän för närvarande slåss branden, men branden verkar fortfarande ha övertaget.

Minst en " förkolnade lik " har visat sig hittills och tjänstemän hoppas att andra närboende är akta deras samtal att evakuera.Bränder av detta slag är mycket allvarliga, och de kan röra sig med häpnadsväckande hastighet när förutsättningarna är de rätta.

Detta fem år torkan är den värsta fleråriga torkan i historien av delstaten Kalifornien, och sådana torra förhållanden är idealiska för bränder. Normalt vi inte ser "explosiva" bränder av detta slag förrän senare under året, och det är en anledning till varför myndigheterna beskriver vad vi har sett upp till denna punkt som "nästan utan motstycke". Följande kommer från NBC Los Angeles ...

"Denna eld, vad vi har sett i 72 timmar, är nästan utan motstycke", säger Los Angeles County Fire Department bataljonen chefen Dennis Cross."Vi skulle behöva gå tillbaka en lång väg att jämföra en brand på detta. Och vi är inte färdig med den här saken ännu. "

Några av de termer som används i de traditionella medierna att beskriva denna brand är "extrem", "våldsam" och "som ett godståg".Utan tvekan, bör ingen underskattar allvaret i vad som sker i norra Los Angeles County just nu ...

Flames löpte en brant sluttning "som ett godståg" lämnar pyrande resterna av hem och tvingar tusentals att fly skogsbrand spottar genom tinder torr kanjoner i södra Kalifornien, myndigheter sade söndag.

Branden som har förstört minst 18 bostäder i norra Los Angeles County fick våldsamma ny kraft två dagar efter det bröt ut, skickar så mycket rök i luften som plan att droppar på det måste jordas för en del av eftermiddagen.

"För den här tiden på året, är det mest extrema brandbeteende jag har sett i mitt 32-åriga karriär," sade Chief län brand Daryl Osby.

Närboende skickar meddelanden massor av bilder från denna eld på Facebook och Twitter, och en del av dessa bilder ser ganska apokalyptiska. Även med alla våra avancerade teknik, kan denna typ av sak fortfarande hända i USA idag, och det visar att vi är inte riktigt lika "allsmäktig" som vi skulle vilja tro.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela