chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

Undersökningen visar Tysklands ledande företag använder bara 54 flyktingar

Publicerad 2016-07-17 22:25:06 i Allmänt,

 

Cirka 1 miljon migranter anlände i Tyskland fTysklands vice förbundskansler har skrivit till chefer av landets ledande företag kräver att de anställa fler flyktingar, efter en undersökning visade att de hade fått en totalsumma på bara 54.

Ca 1m migranter anlände i Tyskland förra året, ungefär en tredjedel av dem flyktingar från Syrien. Angela Merkels regering har gjort det till en prioritet att integrera dem i den tyska arbetsmarknaden så snabbt som möjligt.

Men trots det stora antalet lediga platser i den tyska arbetsmarknaden - 665.000 i juni - det har visat sig svårare än väntat att rekrytera flyktingar i arbetskraften.

En undersökning av Frankfurter Allgemeine tidningen av de 30 tyska företagen fann att de tillsammans hade anställt bara 54 flyktingar. Femtio av dem anställdes av ett företag, Deutsche Post.

I sitt brev, Sigmar Gabriel, ekonomi minister och ledare för center-vänster socialdemokraterna, sade de mindre företagen som utgör Tysklands Mittelstand hade byggt broar för att göra det möjligt för flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

"Men utan flaggskeppen i den tyska ekonomin, utan dig, är bron inte ännu klar", skrev han. "Visa att de största företagen i detta land är inte bara bäst på intäkter och vinster ... men också när det gäller att integrera [flyktingar]."

örra året

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela