chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

EU DEFIANT NATIONS: ACCEPTERA MUSLIMSKA INVANDRARE ELLER ELSE

Publicerad 2017-04-12 22:49:20 i Allmänt,

 

Europeiska unionens kommission har hotat att ta trotsiga EU-länder som Ungern och Polen till domstol om de fortsätter att trotsa sin migrerande omlokalisering politik.

Ungern och Polen har hittills vägrat att delta i EU: s system för att flytta 160.000 invandrare från Italien till Grekland - de viktigaste infarterna - till andra ställen i EU.

”Om medlemsstaterna inte öka sina omlokaliseringar snart kommer kommissionen inte att tveka att använda sina befogenheter för dem som inte har uppfyllt”, uppgav en talesman för kommissionen.

Ungern har lämnat in sin egen stämningsansökan mot den migrerande omlokalisering politik och en utfrågning i EG-domstolen beror Nästa månad.

Kommissionens juridiska hot gäller särskilt Ungern på grund av en framväxande lagförslag som skulle kunna stänga av en Budapest universitet grundades av globalis miljardären George Soros som en del av en bredare tillslag grupper han började i Europa.

”Taken kumulativt, är den övergripande situationen i Ungern anledning till oro,” First Vice President Frans Timmermans sade vid en presskonferens och tillade att Soros-stödda Central European University (CEU) var en ”pärla” som måste skyddas.

EU har ”beslutat att använda alla de instrument som står till vårt förfogande enligt fördragen att upprätthålla de värden som vår union är jordad,” sade Timmermans. ”Visionen om ett öppet samhälle, ett mångkulturellt samhälle är hotad.”

Ungerns premiärminister Viktor Orban s stift mot EU: s diktat har ironiskt gav honom hälsning ”Hello diktatorn!” Från den icke valda EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, rapporterar Reuters.

EU har hotat medlemsstaterna innan, med flera politiska chefer säger att blocket kan bötfälla dem € 250.000 för varje migrerande de vägrar att acceptera.

EU: s utrikespolitiska chef Federica Mogherini har gjort det klart att blocket har inte för avsikt att täta gränserna för att minska spill av muslimska invandrare.

”Låt mig vara helt klart från början: Europe inte och inte kommer att stänga sina dörrar,” hon sade .

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela