chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

PRISET PÅ GULD SPIKES DÅ INVESTERARE FÅ SKRÄMD AV TALK OF WORLD WAR III OCH KÄRNVAPENKONFLIKT

Publicerad 2017-04-12 22:55:43 i Allmänt,

 

När världen börjar bli galen, investerare börja instinktivt flockas till ädelmetaller.

Så det var inte precis en överraskning när guld och silver började röra sig uppåt aggressivt som globala ledare fortsatte att prata om möjligheten att tredje världskriget och kärnvapenkonflikt. Priset på guld spetsade till en fem månaders högsta på tisdagen, och när jag skriver den här artikeln guld för närvarande sitter på $ 1277,10 ett uns. Just nu silver är på $ 18,35 per uns, och många bedömare tror att det är redo för en dramatisk hoppa i de kommande veckorna och månaderna som globala spänningar fortsätter att stiga. Google söker efter frasen ”gå till krig” är den högsta att de har varit vid något tillfälle under de senaste åren, och många människor där ute börjar förstå att USA snart kan ställas inför militära konflikter i Syrien och i Nordkorea samtidigt .

Som svar på ihållande hot från Trump administrering nordkorean lovar att de inte kommer att tveka att använda kärnvapen om de angrips av den amerikanska militären.

I synnerhet en artikel som just publicerades i Nordkoreas officiella statliga tidningen säger att amerikanska baser ”i Sydkorea och Stillahavsområdet operationssalen, men även i USA fastlandet” skulle riktas.

De flesta bedömare tror inte att Nordkorea har några missiler som kan nå den amerikanska fastlandet, så det är förmodligen ett tomt hot, men de kan definitivt slå Seoul, Tokyo och alla amerikanska militärbaser i Sydkorea och Japan.

Och även om USA kunde lokalisera och ta ut alla nordkoreanska kärnvapen i en överväldigande första strejk skulle nordkoreanerna fortfarande har tusentals artilleripjäser och raketer som syftar till Seoul. Militära analytiker i västvärlden har uppskattat att Nordkorea skulle kunna avfyra upp till en halv miljon omgångar inom en timme efter att bli attackerade, och den förödelse som en sådan damm skulle orsaka i Seoul skulle vara bortom allt som vi någonsin har sett i den moderna värld.

Personligen har jag kommit till slutsatsen att det kommer att vara nästan omöjligt att genomföra en konventionell militär angrepp på Nordkorea som inte resulterar i en helt katastrofal dödssiffran.

Tyvärr verkar Donald Trump fast beslutna att göra något ändå. Ett par dagar sedan fick vi veta att han ”har beordrat sina militära rådgivare för att vara redo med en lista med alternativ för att krossa Nordkoreas kärnvapenhot”, och på tisdag han berättade för världen att USA skulle ”lösa problemet” om Kina hjälper eller inte…

Trump, som har uppmanat Kina att göra mer för att tygla sin utarmade allierade och granne, sade i en tweet att Nordkorea var ”letar efter problem” och USA skulle ”lösa problemet” med eller utan Pekings hjälp.

Precis som han gjorde med Syrien , har Trump ord nu förbundit oss att vidta militära åtgärder i Nordkorea.

Låt oss hoppas att alla militära aktioner fördröjs så länge som möjligt, men det är definitivt alarmerande att Trump skröt till Fox Business Network om ”mycket kraftfull” marin armada som seglar mot Nordkorea just nu ...

”Vi skickar en armada. Mycket kraftfull”Trump sade Fox Business Network. ”Vi har ubåtar. Väldigt mäktig. Långt mer kraftfull än hangarfartyg. Det kan jag säga dig.”

Samtidigt är det rapporteras att kineserna har distribuerat 150.000 soldater till deras gräns mot Nordkorea som de fortsätter att varna båda sidor mot att militära insatser.

Over i Mellanöstern, det fortsätter att bli ännu mer spänd också.

Ryssland och Iran har förbundit sig att ”svara med kraft” till ytterligare amerikanska attacker, men Trump administration inte visar några tecken på att backa ner. I själva verket har Vita husets pressekreterare Sean Spicer väsentligt sänkt tröskeln för mer militära konflikten genom att föreslå att användningen av ”fat bomber” kan vara tillräckligt för att motivera en annan attack. Med tanke på att alla i den syriska inbördeskriget har regelbundet använder fat bomber under många år och att ca 13.000 användes enbart 2016, är det mycket oroande för Spicer att säga en sådan sak.

På tisdagen sade Trump det amerikanska folket att ”vi inte gå in Syrien” , men vad som händer om han beställer en annan missil strejk och ryssarna och iranierna svarar genom att skjuta ner några amerikanska flygplan eller genom att sänka ett helt hangarfartyg?

Jag kan garantera er att medlemmar av kongressen från båda parter kommer att vara helt skriker efter kriget om CNN börjar oändligt spelar bilder av ett amerikanskt hangarfartyg sjunka efter att den har drabbats av ryssarna eller av iranierna.

Vi är så nära World War III utbrott i Mellanöstern, och det fanns ingen anledning för USA att engagera sig i första hand. Enligt förre CIA officer Philip Giraldi fortsätter bevis för att montera att Assad hade absolut ingenting att göra med den kemiska attack som Trump blev så upprörd över ...

Philip Giraldi, tidigare CIA officer och chef för rådet för det nationella intresset, anges på Scott Horton visar att ”militära och underrättelsepersonal” i Mellanöstern, som är ”väl förtrogen” med intelligens, kallar påståendet att Assad eller Ryssland genomförde attacken en ”bluff”.

Giraldi sade intelligens bekräftar den ryska konto ”vilket är att de [attackera flygplan] slog ett lager där al-Qaida rebellerna lagra kemikalier egna och det i princip orsakade en explosion som resulterade i förluster.” Dessutom noterade Giraldi, ”Assad hade ingen motiv för att göra detta.”

Investerare som kan se skriften på väggen redan komma ur lager och in ädelmetaller medan det fortfarande finns tid att göra det.

För om vi hamnar i en direkt militär konflikt med Ryssland och Iran i Syrien, kommer de globala finansmarknaderna kraschar och guld och silver kommer att sväva i stratosfären.

Och naturligtvis ett liknande scenario skulle spela om vi attackera Nordkorea och nordkoreanerna svarar genom bränning av kärn eller kemiska stridsspetsar mot mål i Sydkorea och Japan.

Jag förväntade mig inte att vi skulle vara på väg att tredje världskriget mindre än tre månader i Trump administration, men här är vi.

Det är svåra tider, och de som är kloka flyttar sina pengar och gör viktiga förberedelser innan det spiral helt utom kontroll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela