chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

BREAKING: KINA SÄTTER TRUPPER PÅ NATION HÖGSTA BEREDSKAP ÖVER NORDKOREA

Publicerad 2017-04-12 22:43:00 i Allmänt,

 

 

Kina har satt sin militära på ”landet alert” när du beställer 25.000 fler trupper att förbereda sig för att skickas till den nordkoreanska gränsen som spänningarna bygga.

Med hänvisning till informationscentret för mänskliga rättigheter och demokrati, en icke-statlig organisation i Hong Kong, Oriental Daily News rapporterar att Peking har beställt trupper från alla fem av sina militära områden för att vara i högsta beredskap på grund av den eskalerande krisen i regionen.

”Armerad och mekaniserade infanteribrigader i provinserna Shandong, Zhejiang och Yunnan fick statliga uppdrag”, rapporterar UPI .

 

Omkring 25.000 soldater i den kinesiska militärens 47th grupp armé av nionde Pansarbrigaden har också blivit tillsagda att förbereda sig för att resa långa sträckor nära den nordkoreanska gränsen, medan andra trupp divisioner kan också ha mobiliserats.

De nya manövrar följer tidigare rapporter om att Kina utplacerade 150.000 trupper längs den nordkoreanska gränsen på söndag.

Igår en ledare i Global Times, som ofta ses som ett språkrör för det styrande kinesiska kommunistregeringen, låt slip som Peking var beredd att göra en egen strejk på Nordkoreas kärntekniska anläggningar om den stalinistiska staten passerat en ”bottom line” .

Det redaktionella därefter bort, nästan säkert på order av regeringstjänstemän.

Kinas president Xi Jinping uppmanade president Trump att föra en fredlig lösning på krisen under ett telefonsamtal mellan de två ledarna tidigare idag.

Sydkoreanska expert Cheong Seong-chang säger att USA skulle kunna inleda en repressalier strejk mot Nordkoreas kärnreaktorer om Hermit kungariket bedriver sin sjätte kärnvapenprov, vilket kan ske under de kommande två veckorna.

USS Carl Vinson bärare strejk grupp närvarande ångande mot västra Stilla havet i en massiv styrkedemonstration, medan rapporter tyder också på att Seal Team 6 kan träna för att ta ut Kim Jong-un.

Det amerikanska flygvapnet har också enligt uppgift utplacerade WC-135 ”kärn sniffer” plan som är specialiserade på att upptäcka radioaktivt skräp efter detonationen av en kärnladdning i Okinawa, Japan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela