chiefmoppedanne.blogg.se

EN BLOGG MED NYHETER OCH VARDAGS BILDER OCH BLANDANDE SAKER MEST NYHETER SOM KÄLLAN KOMMER I FRÅN INFOWARS

ISRAELS FÖRSVARSMINISTER CHIEF 'SKULLE INTE BLI FÖRVÅNAD OM NÅGON MÖRDAR IRANS PRESIDENT'

Publicerad 2017-04-12 22:36:06 i Allmänt,

 

Mordet på en topp Hamas operativ förra månaden var en inside job, har Israels försvarsminister hävdade att lägga han skulle ”inte förvånad” om ”någon” mördar så småningom en av de fundamentalistiska organisationens mest hängivna supporters - president Iran.

Efter inspelningen av ledande medlem Hamas Mazen Faqha i Gazaremsan i slutet av mars, den palestinska befrielserörelsen fortsatte med att skylla Israel för mordet, lovade en ”Guds straff” för sina mördare.

Medan Hamas interna utredning av mordet var enligt uppgift klar, sade Israels försvarsminister Avigdor Lieberman Yedioth Ahronoth tidningen, att interna mord är kännetecknande för gruppen.

Vi kan med säkerhet säga att det var en intern dödande”Lieberman sade, enligt Haaretz.

”Jag skulle inte bli förvånad om under den iranska valet den 19 maj, mördar någon president Iran, Hassan Rouhani”, tillade han.

Den israeliska försvarschefen inte närmare in på hans uttalande om den potentiella mordet på den iranske presidenten, men det verkar osannolikt att Hamas skulle försöka mörda president i ett land som delar delar av dess ideologi och har varit kända för att hjälpa den palestinska saken.

Hamas, liksom Iran, syftar till att befria de palestinska områdena ockuperade av staten Israel. Efter 1979 års revolution, Iran brutit alla band med Israel och dess islamiska regeringen inte erkänna legitimiteten i Israel som en stat. Det anses allmänt att Teheran stödjer Hamas i sina strävanden att underminera Israels myndighet.

Trots den relativt lugn mellan Hamas och Israel, organisationens militära gren, Izz ad-Din al-Qassam brigaderna, fortsätter att genomföra regelbundna raketattackerna mot södra Israel. Medan de flesta av de projektiler faller i övergivna områden, den israeliska försvarsmakten (IDF) fast hämnas mot attackerna, slående Hamas mål i Gaza flygräder.

Den 24 mars, Mazen Faqha drabbades fyra skottskador i huvudet och senare dödförklarades i Tell al-Hama närheten av Gazaremsan. En massiv manhunt lanserades av Hamas efter förövarna lyckats fly brottsplatsen.

Under jakten ades dussintals palestinier gripits och anklagas för att samarbeta med israeliska underrättelsetjänsten, ett brott belagt med dödsstraff i Gaza som har styrts av Hamas i ett decennium nu. Tre av de så kallade ”kollaboratörer”, med inga uppenbara direkta band till Faqha skytte avrättades i Gaza förra veckan, Times of Israel rapporter.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela